Aydınlı Apt. No:36, Kat:2, Daire:4
Konak / Alsancak | İZMİR
Telefonla İrtibata Geçebilirsiniz
turan@uckunlaboratuvari.com
*Cumartesi günleri 15:00'e kadar açığız
Sistit; kadınlarda daha sık olmak üzere, erkeklerde ve tüm yaş gruplarında görülen, yaşam kalitesini de ciddi olarak etkileyen, ağrı ve acı ile seyreden, bazen yüksek ateş, mide bulantısı ve kusmaya da neden olan, mesane ve idrar torbasının enfeksiyonudur.
Kadınlarda, erkeklere oranla daha sık rastlanmasının nedenleri;
Belirtileri;
Sistit belirtisi olan kişilerin, tedavi amacıyla, kendi kendilerine ya da eş-dost önerisiyle rastgele antibiyotiğe başlamaları, faydadan çok zarar getirir! İlk yapılacak olan ve en önemli tanı yöntemi; İDRAR KÜLTÜRÜ ve ANTİBİYOGRAM’dır.
Rastgele alınan antibiyotikler, çok büyük bir olasılıkla, enfeksiyon etkenini yok etmeyeceği gibi, vücutta oluşturacağı ANTİBİYOTİK DİRENCİ nedeniyle, sadece o andaki sistite neden olan bakteriye karşı değil, daha sonra yakalanacağınız olası diğer bakteriyel hastalıklara karşı da direnç oluşumuna neden olurlar. (bkz; https://uckunlaboratuvari.com/antibiyotik/)
Örneğin;
Sistit tedavisi için rastgele antibiyotik almamanız ve bir üroloğa başvurmanız uygun olur. Onun önerileri doğrultusundaki tanı yöntemleriyle, vereceği tedavi ya da uygulayacağı cerrahi yöntem, olası rahatsızlığınızın kronikleşmesini önleyebilir.
Enfeksiyona yakalanıldığında, bol su içmenin mesaneyi temizlemesi açısından yararı çoktur. Bira içmenin idrar söktürücü etkisi olsa da iyileşmeyi kolaylaştırmaz, limon suyu da sistit belirtilerini alevlendirebilir. Acı, baharatlı ve ekşi gıdalar, gazlı içecekler, tekrarlayan sistit vakalarının tetikleyicisi olabilir. Maydanoz suyunun kullanımının tedavide faydalı olduğu, bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.
Cinsel ilişki, bazı kişilerde ağrı ve yanma şikayetlerini arttırabilir ancak bir engel değildir. Sadece sistit değil, vajinal ve erkeklerdeki üretral enfeksiyonlar sırasında eşlerin sağlığı için prezervatif kullanılması çok faydalı olur.
Online Eğitimler