Tahlilleriniz İçin İzmir'deki Güvenilir Adresiniz
Bizi Arayın: 0(232) 464 2207

Sizlerden Gelen Sorular ve Cevaplar

Cevaplar için yazıların üstüne tıklayınız… Soru sormak için ana menüdeki İLETİŞİM bağlantısına tıklayınız.

Mrb sayın hocam , soruma cevap verirseniz çok memnun olurum.Korumalı bir ilişki sonrası beni hiv korkusu sardı aslında korumalı ilişkimde herhangi bir sorun olmadı zaten kısa süreli idi partnerim hayat kadını idi.21.gün laboratuvarınızda p24 antijen ve antikor hiv 1/2 testi oldum ikisi de negatif idi. 28.gün başka bir laboratuvar olan synevo da p24 antijen ve hiv1/2 antikor testi oldum negatif daha sonra 50.gün özel hastanede anti hiv 1/2 testi oldum negatif hocam sizce bu testler yeterli mi ? vücudumda herhangi bir belirti ve anormallik yoktur olmadı da zaten ama psikolojik olarak pişmanlık duyuyorum . Eğer bana emaili me cevap yazarsanız minnettar kalırım...

Merhaba ……….. Bey,

Testinizi yapıp, sonucunuzu verirken size “BİR DAHA TEST YAPTIRMAYIN, KONUYU KAPATIN ARTIK!” demiş olmam lazım. Demediysem, bu benim hatam!Size bunu söylemiş ve siz buna rağmen sağda solda yine test yaptırmışsanız, bu da sizin hatanız. Size mutlaka bu garantiyi vermişimdir. Vermememe olanak yok. Boşu boşuna para harcamayın. Aklınıza geldikçe test yaptıracağınıza, gidin kendinize 1 çift ayakkabı alın ve her defasında benim sözümü hatırlayın! Anlaştık mı?.

Geçmiş olsun.

Dr. UÇKUN

Hocam kart testi guvenilirligi 9. ncu haftada negativ cikmasi ne kadardir?(kanimi venozdan aldilar)

Sayın …….. Bey,

Kart testlerin hiçbir güvencesi yoktur.

Doç.Dr. Turan UÇKUN

Hocam merhaba, Şüpheli ilişkiden 54 gün sonra …… tıp labaratuvarında hiv duo ultra anti HIV 1/2 testi oldum. Daha sonra 92.gunde özel bir hastanede 3.jenerasyon anti HIV testi oldum. İnternetten belirtileri okursam hemen kendimde buluyorum. Şimdi de dilimin orta çatlağı tüylenmiş gibi. Psikolojik olabilir mi hocam.Yaptırdığım testlerin günü uygun mu? Yaptırdığım bu testlerle konuyu kapatabilir miyim hocam? Cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler hocam.

Sayın …… Bey,

Testlerinizi yaptırdığınız laboratuvarlara güveniyorsanız, konuyu kapatabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Doç.Dr. Turan UÇKUN

Selamlar; Ben Almanya'da ikamet etmekteyim. Yaklaşık 4,5 hafta önce şüpheli bir ilişkim oldu sizin laboratuvarınızda gelip PCR testi yaptırabilir miyim? Önceden randevu almam gerekir mi? Hafta sonları gelebilme imkanım var mı? Maliyeti nedir? Şimdiden teşekkür ederim...

Sayın ……… Bey,

Şüpheli ilişkiden en erken 9 – 11. Günlerde ve sonrasında yapılan PCR testi; yalnız Pazartesi günleri çalışılmakta olup, sonucu Perşembe günleri 18.00’den sonra verilmektedir. Ücreti … TL.’dir.

Şüpheli ilişkiden en erken 21  gün sonra yaptıracağınız testin sonucunu 3 saat sonra alabilirsiniz. Bu test,  COMBO testin (HIV DUO TESTİNİN) bir ileri versiyonudur.

Yaptığımız testin güvenirliği % 99.8 olup;

  1. HIVp24 antijeni (HIV virüsünü),
  2. HIV 1 ve HIV 2’nin IgG (geçmişte alınmış virüsün) yani 3 – 6. Ay arasında oluşan antikorlarını (YANİ ELİZA TESTİNİN ORTAYA ÇIKARDIĞI ANTİKORLARI) ve
  3. HIV 1 ve HIV 2’nin  (7. Günden itibaren oluşan) IgM antikorlarını AYRI AYRI DEĞERLER VEREREK ORTAYA ÇIKARIR.

5 ayrı komponenti değerlendirir. 3 saatte sonucunu alabilirsiniz.

Yaptığımız bu testin ücreti … TL.’dir.

HIV DUO testinde (COMBO TEST’te), antijen ve antikor, aynı sonuçta meydana çıkar. Yani kişi p24 antijenini mi taşıyor, yoksa HIV 1 ya da HIV2’nin IgG  antikorlarını mı taşıyor diye AYRI AYRI TEST SONUCU VERMEZ!  IgM ANTİKORLARINI TEŞHİS ETMEZ.! 14 günde de KESİN SONUÇ VERMEZ!.

Eliza testi 3 – 6. AYLARDA OLUŞAN ANTİKORLARI MEYDANA ÇIKARIR. 6. Ay’dan önce yaptırdığınız ELİZA TESTLERİ KESİN SONUÇ VERMEZ.

Bizde yaptıracağınız testler için aç veya tok gelmeniz sonucu etkilemez.

Sitemdeki Hepatit ve Frengi konularını da okursanız iyi olur.

Frengi (Sifiliz) için V.D.R.L.

H.C.V. (Hepatit-C)

HBs Ag ve

Anti HBs (Hepatit-B)

Testlerini de HIV testine ilave olarak yaptırmak isterseniz, HIV dahil 5 testin paket program fiyatı TOPLAM … TL.’dir.

Yaptıracağınız bu 5 testin sonucunu 3 saatte alabilirsiniz.

Kimlik bilgileri tamamen gizli olup, sizden başkası sonucu alamaz..

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI, CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARIN TANI TESTLERİNİN ÜCRETLERİNİ KARŞILAMAMAKTADIR.

Gelmeden önce randevu almanız gerekmemektedir. Laboratuvarımız her gün 08.30 – 19.00 arasında, Cumartesi Günleri 08.30- 15.00 arasında hasta kabul etmektedir. Pazar günü gelmek isterseniz, 1 gün evvel geleceğiniz saati haber vermeniz gerekir.

Geçmiş olsun.

Doç.Dr. Turan UÇKUN

Öncelikle merhaba, hikayemi size tüm ayrıntılarıyla ve tüm samimiyetimle anlatacağım, umarım beni tamamiyle anlar ve yardımcı olursunuz, çünkü şuan o kadar zor bir durumdayım ki...23 Eylül 2016 tarihinde yani yaklaşık 2 gün önce bir anlık gaflete düşüp,sağlıklı düşünemeden escort bir bayanla korumasız ilişkiye girdim.Sonrasında biraz pişman oldum ama hastalıkla ilgili bir pişmanlık değildi hala daha tehlikenin farkına varamamıştım.Sonra bugün birden bacağım sinek ısırmış gibi kaşınmaya başladı ve kaşıyınca hafiften kan birikti. Birden aklıma yaşadığım cinsel ilişki geldi ve korkmaya başladım, aids'in nasıl bir hastalık olduğunu biliyorum çünkü.İnternetten araştırmaya başlayıp yazılanları görünce daha da korktum,bilmiyorum belki de çoğu kişi sırf insanları korkutmak için yalan yanlış şeyler yazıyordu ama şuan öyle bir vaziyetteyim ki psikolojik olarak çöktüm , intihar etmenin eşiğindeyim. Tek umudum laboratuvar testlerine kaldı, hiv kapıp kapmadığımı öğrenmek için sanırım. Öğrenciyim ve bu vaziyetimi anlatabilecek kimsem yok, eğer ki testler çok yüksek maliyetliyse karşılayacak durumum da yok. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olun. En kısa sürede sonucu nasıl öğrenebilirim,hangi testleri yapmam gerek, maliyeti nedir ? Bu şekilde ne kadar süre yaşamaya devam edebilirim bilmiyorum...

Sayın ……….. Bey,

Sitemi çok dikkatle okuyunuz lütfen.  Ayrıntılı bilgiler yazılı O’rada.

Çeşitli sitelere girerek moralinizi bozmayın ve karamsarlığa kapılmayın. Çünkü çok bilgi kirliliği var. İpe sapa gelmeyen şeyler yazılı çoğunda.

Bu tip ilişkiyi ilk siz yaşamadınız. Bunu da bir suç olarak düşünmeyin.  Çok endişelenmeyin. 3 ay HIV’li bayanla yaşayan kişide AIDS bulamadım mesela… Bu kadar uzun sürede bulaşmamış erkeğe. Ama bu demek değil ki herkeste aynı şey olacak.

Karamsarlığa kapılmadan yaşamınıza devam edin, vakti gelince (3 EKİM Pazartesi günü) PCR testini veya (12 EKİM Çarşamba günü) İzmir’de yalnız laboratuvarımızda yapılan  HIV  testini yaparsak tüm şüphe ve kuruntularınızı kafanızdan atarsınız.

P.C.R Testi yalnız Pazartesi günleri, haftada 1 gün çalışılıyor, Perşembe günü saat 18.00’de sonuç veriyor, ücreti … TL.

Uygulayacağımız diğer HIV  testi her gün çalışılıyor, 3 saatte sonuç veriyor. 15.nci günde yapıldığı söylenen COMBİ teste pek güvenmeyin.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhabalar, Biraz önce internet sitenize rastladım. Birkaç makalenizde yazdığınız psikolojik olarak fobi durumuna geçmiş bir bireyimdir belki de... 8 gün önce bir hayat kadınıyla beraber oldum. 4 5 saniye boyunca oral yolla birleşme oldu ve ben verici konumundaydım. Ardından her şey kondomla devam etti. Cahillik, keşke hiç en başta bulaşmasaydım. Oysa ki müthiş güzel giden bir ilişkim var. Ardından yardım almak için 3.gün doktora gittim ve olanları anlattım. Önüme bir kağıt koydu ve cinsel hastalıkları sıralamaya başladı. Ardından ben ısrarla sorular sordum. Test yaptırmam gerekir mi ? Yaptırırsam ne yaptırayım diye. Bana Hiv dışındaki hastalıklar için bir antibiotik yazdı ve 10 gün sonra eğer ki bir hastalık belirtim yoksa (genital bölgede şişlik vesaire gibi) kız arkadaşımla beraber olabileceğimi söyledi. Korkumdan hala kıza elimi süremiyorum. Onu çok sevdiğimden, kıyamadığımdan ve en kötüsü müthiş bir şekilde suçluluk duyduğumdan... Yardımınızı ve yönlendirmenizi talep ediyorum. Sizce de doktorun söylediğini mi yapmalıyım? Yoksa 1 ay boyunca testleri tamamlamalı mıyım ? Eğer ki test yaptırmam gerekiyorsa da hangi sırayı izlemeliyim ? Öyle ki internet üzerinden önce şu önce bu denilen ve çok kafa karıştırıcı bir çok bilgi yer alıyor. Okuyup cevaplandırabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden hayatınızda başarılar dilerim. İyi çalışmalar.

Sayın ………. Bey,

Doktorunuzun söyledikleri tamamen YANLIŞ.

En büyük yanlışı size kafadan ANTİBİYOTİK VERMESİ. Sitemde okursanız, KAFADAN RASTGELE ANTİBİYOTİK VERİLMESİ KADAR HATALI BİR ŞEY OLAMAZ.

Her antibiyotik, her mikroba iyi gelir mi?  BÜYÜK CEHALET.

Herhangi bir enfeksiyona TANI KONULMASI İÇİN ÖNCE KÜLTÜR YAPILIR. Herhangi bir patojen (hastalık yapan ) mikrop ürerse, ANTİBİYOGRAM YAPILIR ve çıkan sonuca göre hangi antibiyotik etkiliyse o antibiyotik alınarak enfeksiyon etkeni olan mikrop yok edilir. Antibiyotikler konusunda sitemde çok ayrıntılı bilgiler var. Lütfen okuyun. Hangi hastalık olursa olsun, RASTGELE ANTİBİYOTİK KESİNLİKLE KULLANMAYIN!

Cinsel yolla bulaşan birçok mikrobik ve virütik enfeksiyon var. Bu enfeksiyonlar etraflıca sitemde anlatılmıştır.

Sitemi dikkatle bir kez daha okumanızda yarar var.

Benim önerim:

Sitemi okuduktan sonra, cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanısı için gerekli olan meni ve kan testlerinizi zamanında (erken veya geç değil!) ve GÜVENİLİR BİR LABORATUVARDA yaptırmanız ve test sonuçlarını aldıktan sonra kız arkadaşınızla beraber olmanız.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhaba hocam, eliza testi dışında bir hiv testi yaptırdık diyelim ön görülen günlerde, ama diyorlar ki sonuç negatif çıksa da güvenemezsin, eliza ile 3 ay sonra kontrol etmelisin. Var mı böyle şey yoksa diyelim pcr veya combo test yaptık sonuç negatif çıktı, güvenebilir miyiz, 3 ay sonra tekrar testi gerekir mi saygılarmla

Sayın ……… Bey,

Sitemde hangi testlerin hangi zamanlarda yaptırılması gerektiği çok açıklamalı olarak yazılı.

Laboratuvarımızda 21 günde yapılan testlerin sonuçları konusunda % 99.8 güvence veriyoruz ancak, başka laboratuvarlarda yapılan testlerin sonuçları hakkında bir fikir yürütmem etik olarak doğru olmaz.

Test yaptırdığınız laboratuvarların güvenirliği çok önemli.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Hocam merhabalar. Sanirim siz vidas hiv duo ultra testini yapiyosunuz. İnternette gordugum kadariyla dogruluyu %99,88 yaziyor. Hocam 41. TGundeyim. Dogrulugu ayni midir? Yoksa gec mi kalindi? Ucreti ne kadar? Tesekkurler

Sayın ……….. Bey,

Laboratuvarımızda yaptığımız testin DOĞRULUK ORANI 1 YIL SONRA DAHİ AYNIDIR. Çünkü 5 ayrı komponente bakıyoruz. Combi veya Eliza testi değil yaptığımız.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhaba hocam ben şüpheli bir ilişkide bulundum bunun sonucunda vidas hiv duo ultra testi oldum olduğum günler şüpheli temas sonrası; 22-29-44-55 bunun yanında 32. Gün hiv1 rna pcr testi oldum çok fazla gereksiz test olmuş olabilirim ama test olduğum labaratuarların hepsi tanınmış labaratuarlardı doktorum bana pcr testini yapmamam gerektiğini söyledi ve benden 90. Gün bir kez daha test istedi, sizce 90. Gün negatif aldığım sonucun değişme ihtimali var mıdır? çünkü şuan için görmediğim belirti kalmadı (6haftadır faranjit ve 2-3 haftadır şiş lenf bezleri) Cevap verirseniz sorularıma çok sevinirim şimdiden çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Sayın ……….. Bey,

Testlerinizi yapanların tanınmış Laboratuvarlar olduğunu söylüyorsunuz.
Başka laboratuvarların verdikleri sonuçlar için değerlendirme yapmam ve fikir yürütmem etik olarak doğru olmaz.

Ancak, Laboratuvarımızda yaptığımız testler konusunda garanti verir ve fikir yürütürüm.

Doktorunuzun söylediğine inanmanız gerekir.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Hocam... Öncelikle ilginiz için çok çok minnettarım ve son bir şey sormak istiyorum. ''Hocam ben ankara üniversitesi … hastanesinde 11-15-22-37 günlerinde combo test oldum.Sonra 38.gün hiv rna pcr oldum (Testin analitik duyarlılık sınırı 76,4 IU/mL'dir) hepsi negatifti.Ve en son 42.gün ankara bulgu laboratuvar da vidas duo ultra oldum antijen:0,00 antikor :0,07'' Hocam size bunu yazmıştım konuyu kapatın demiştiniz biliyorum rahatsız ediyorum fakat hiv fobisi oluştu ve ister istemez kafama 3.ay olayı takılıyor bende bu virüs olsaydı şimdiye bu testlerden birinde kesin çıkardı değil mi? karşılıksız zaman ayırdığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sayın ………….. Bey,

Konuyu kapatabilirsiniz. İnternete girip saçma sapan bilgileri okuyup sıkıntıya girmeyin. Benim siteme dahi girmeyin!

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Message: merhaba; şüpheli temastan 24 ay 15 gün sonra yaptıracağım anti hiv testi nin negatif sonucuna güvenebilir miyim? teşekkürler

Sayın ……….. Bey,

Sonuca güvenip güvenmemeniz,test yaptırdığınız laboratuvarın güvenirliğine bağlı. Çünkü, çok çeşitli HIV testi var ve her birinin sonucunun güvenirliği farklı.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Hocam iyi günler bundan 3 yıl önce ve 6ay önce aynı bayanla bir ilşkim olmuştu 6 ay önceki ilişkimden itibaren test yaptırmaya başladım yaptırdığım testler şunlar hocam 20.günde hıv ab ag nonreactive 50.günde hıv ab ag nonreactive 65.günde anti hıv kemillunesans ve benzeri negatif 87.günde anti hıv nonreactive 115.günde hıv ab ag nonreactive 125.günde hıv 1/2 negatif 171.günde hıv ab ag nonreactive BAYAN ARKADAŞIN YAPTIRMIŞ OLDUĞU TESTLER 15.günde hıv ab ag nonreactive 42.günde hıv ab ag nonreactive 77.günde hıv ab ag nonreactive 85.günde hıv ab ag nonreactive Hocam bu yaptırmış olduğum testler 3 yıl öncesinide kapsar mı hocam?

Sayın ……….. Bey,

Testleri hangi ilde ve hangi laboratuvarda yaptırdınız bilmiyorum.

Testi yaptırdığınız laboratuvarın güvenirliği çok önemli.

Başka laboratuarın yaptığı testler konusunda fikir yürütmem etik olmaz ancak sizeşunu söyleyebilirim.

(Eğer laboratuvar güvenilir ise) yaptırdığınız testler, 3 sene önce bulunduğunuz ilişkinin sorunlu olmadığını gösterir.

Ancak 6 ay öncesi konusunda kesin bilgi vermez. ÇÜNKÜ YAPTIRDIĞINIZ TESTLER ELİZA YÖNTEMİYLE YAPILMIŞ. Yaptırdığınız testler sadece HIV antikorunu ortaya çıkarır.  ANTİKOR testleri de kesin olarak 6 ay sonra kesin sonuç verir.

Laboratuvarımızda yapılan test, hem HIV 1 p24 antijeninin hem de HIV 1 ve HIV 2’nin IgM ve IgG antikorlarının var veya yok olduklarını ayrı ayrı sonuç vererek  meydana çıkardığı için 21. Günden itibaren kesin sonuç verir diyebiliyoruz..

Bayan arkadaşınızın yaptırdığı testleri de bu açıklamama göre siz değerlendirin.

Sitemi bir kez daha ve dikkatle okumanızı öneririm.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Hocam makalelerinizi okudum ve çok beğendim fakat bir şeyi göremedim ya da eksik emin değilim ben şüpheli temastan sonra 11.gün 15.gün 22.gün hiv 1+2 p24 antijen combo testlerini oldum hepsinde negatif çıktı 0,11 gibi şimdi 3.ayı beklemeli miyim başka hangi testi yaptırmalıyım ayrıca bunlar güvenilir testler midir aldığım negatiflik doğruluğu nedir hocam?

Sayın ……….. Bey,

Biz combo test yapmıyoruz. Combo’nun bir ileri versiyonunu çalışıyoruz ve 21. Günde kesin sonuç alıyoruz. Yaptığımız testin de sonuna kadar arkasında duruyoruz.

Testlerinizi hangi şehirde, hangi laboratuvarlardada yaptırdığınızı bilmiyorum.

Laboratuvarın güvenirliği çok önemli. Bu nedenle bir yorum yapamıyorum. Yorum yapmam da etik olmaz.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhaba 3 gun once korumali iliskiye girdim ama oral sex de gerceklesti. Simdi birden uzerimde bir kirginlik ates eklem agrisi belirdir. Bu arada ev halki nezle su anda bende tip1 diyabetim. Aids 3 gunde belirti gosterir mi? Test icin 3 gun yeterlimidir?

Sayın ……….. Bey,

Oral sex ile HIV, Hepatit ve H.P.L. bulaşabilir, 3 günde de grip belirtileri  görülür ancak HIV belirtileri görülmez. HIV Testinin tanısı için 3 gün yeterli  değildir. Sitemde bu konu çok geniş olarak anlatıldı. Sitemi okumanızı öneririm.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhabalar.. Ben 22 yaşındayım, bir haftadır boğaz enfeksiyonu nedeniyle ağır ateşli bir hastalık geçiriyorum ve ağır antibiyotikler kullanıyorum.Son üç gündür vajinamda yanmalar başladı ilk önce idrar yolu enfeksiyonu olduğunu düşündüm fakat vajinamı incelediğimde rahim girişinde uçuğa benzer bir yara olduğunu farkettim temas olduğunda canımı çok yakıyor ve cinsel ilişkiyi imkansızlaştırıyor ayrıca koyu renkli bir akıntım var.Kullandığım antibiyotikler vajinamın pH dengesini bozduğu için böyle bir durum ortaya çıkmış olabilir mi?Çünkü cinsel yolla bulaşan ciddi bir hastalık olduğunu düşünmüyorum şüpheli bir ilişkim olmadı,tek eşliyim. Şimdiden teşekkürler..

Sayın ……………… Hanım,

Anlattıklarınızdan; Akıntınız olduğuna göre, Vajinada bir enfeksiyon var. Bunun nedeni:

  1. Aldığınız ağır antibiyotikler olabilir ve bu antibiyotikler Candida enfeksiyonuna neden olabilir bu nedenle yanma olabilir. Alacağınız antibiyotikler, CANDİDA enfeksiyonunu daha da tetikler
  2. Bu akıntının nedeni bakteriler olabilir, Her ikisinin de (CANDİDA’nın da) tanısı ve de kullanacağınız ve akıntınızı geçirecek ilaçlar. YAPACAĞIMIZ KÜLTÜR – ANTİBİYOGRAM TESTİ ile ortaya çıkar.
  3. Chlamydia,
  4. Mycoplasma,
  5. Ureaplasma enfeksiyonları da bu akıntınıza ve yanmaya neden olabilir.

Bu etkenlerin ortaya çıkması için de BU ETKENLERE ÖZEL kültür ve antibiyogram testlerini (yukarıdaki kültür-antibiyogramdan farklı olarak) yaptırmanız gerekir. Bu konular, sitemde ayrıntılı olarak anlatıldı.

  1. Rahim girişindeki uçuğa benzer yaranın tanısı için 2 ayrı test yapılması gerekir.
  2. Human Papilloma Virüsünün (H.P.V.) oluşturduğu PAPİLLOM OLABİLİR. Bunun tanısı HPL – DNA testi ile ortaya çıkar. Bunun için bu uçuğa benzer yerden sürüntü almamız gerekir. Ya da;
  3. Genital Herpes olabilir, bunun tanısı için de kan almamız gerekir.

Bu testlerin hepsi laboratuvarımızda yapılmaktadır.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhabalar iyi aksamlar ben hiv duo ultra testi yaptırmak istiyorum laboratuvarınizda yapıyormusunuz bu testi yapıyorsanız fiyatı Ne kadardır ve sonuçları ayni gün içerisinde alabiliyormuyuz? Şüpheli temasın ardından 10 gün geçti 10 -12 gün yeterlimidir bu test suresi için bilgilendirirseniz sevinirim...

Sayın …………… Bey,

Şüpheli ilişkiden en erken 9 – 11. Günlerde ve sonrasında yapılan PCR testi; yalnız Pazartesi günleri çalışılmakta olup, sonucu Perşembe günleri 18.00’den sonra verilmektedir.

Şüpheli ilişkiden en erken 21  gün sonra yaptıracağınız ve İzmir’de yalnız laboratuvarımızda yapılan testin sonucunu 3 saat sonra alabilirsiniz. Bu test,  COMBO testin (HIV DUO TESTİNİN) bir ileri versiyonudur.

Başka laboratuvarlarda yapılan HIV DUO testinde (COMBO TEST’te), antijen ve antikor, aynı sonuçta meydana çıkar. Yani kişi p24 antijenini mi taşıyor, yoksa HIV 1 ya da HIV2 IgG  antikorlarını mı taşıyor diye AYRI AYRI TEST SONUCU VERMEZ!  IgM ANTİKORLARINI TEŞHİS ETMEZ.! 14 günde de KESİN SONUÇ VERMEZ!

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhabalar sorum şöyle Ben yaklasık 5 ay öncesinde bi şüpheli ilişkide bulundum partnerim bayan bana 15 saniyeliğine oral sexs yaptı fakat ağzına boşalmak gibi bişey olmadı kafama takılan 15 saniyelik oral sexs esnasında aids bulaşma ihtimali varmıdır eğerki varsa bu 5 ay içinde belirtileri ortaya çıkarmıydı.partnerimin aids olup olmadıgını da bilmiyorum Bu konuda benı bilgilendirmenizi istiyorum teşekkürler

Sayın ………….. Bey,

HIV; aynı hepatitteki gibi TÜM VÜCUT SALGILARIYLA BULAŞIR. Buna Fransız usulü öpüşme, sterile edilmeyen dişçi aletleri ve oral sex de dahildir.

İşin saniyesi konusunda hiç kimse fetva veremez.

3 ay HIV ( + ) kişiyle cinsel ilişki yaşayan şahısta HIV bulaşı olmuyor, 1 kez ilişkide bulunan kişiye enfeksiyon bulaşabiliyor.

HIV belirtileri 15 – 20 gün sonra da görülebilir, 3 sene sonra da. Bu kişiden kişiye, bulaş şeklinin farklılığına veya virüsün sayısına göre değişiklik gösterir.

En iyisi; güvenilir bir yerde testinizi yaptırmanız ve kafanızdaki şüpheleri silmeniz olacak bana göre.

Benim önerim bu olacak size.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhabalar oncelikle kibrista ogrenciyim ve izmirliyim. Burada 3 yil once supheli bi iliskim oldu ve izmire geldigimde ilki 3 ay sonra digeri ise 7 8 ay sonra devlet hastanesinde uroliji dok. Kan testi yapildi ve sorun olmadigi panik oldugumu belirtti ancak ben bunu atlatamadim kibrista bu olaylar cok oldugunu duyunca hayatim zindana dondu agizimda yaralar cikiyo ki bu en buyuk belirtisi oldugu soyleniyo ve kollarimda ve yuzumde cok kucuk kirmizi noktalar belirgin olmaya basladi korkularimi yenemiyorum 26 haziranda izmire gelicem hukuk okuyorum sinav haftam zehir oldu napicagimi bilemiyorum lutfen yardimci olurmusunuz devlet hastanesine hem 2 kere farkli donemlerde test oldum guvenmelimiyim lutfen yardimci olun

Sayın ……………. Bey,

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve HIV konusunda bilgiler, sitemde ayrıntılarıyla anlatıldı.

Bu nedenle size tekrar anlatmayacağım bunları.

Başka laboratuvarların yaptığı testlerin güvenirliği konusunda da fikir yürütmem etik olarak doğru olmaz. Ancak, kendi yaptığım testlerin arkasında durur ve kesinliği konusunda garanti verebilirim.

Bahsettiğiniz yakınmalar stres nedeniyle de olabilir. Hayatı kendinize zindan etmenin bir anlamı yok şu günlerde.

Benim size önerim; HIV korkunuzu yenmeniz, (en azından 15 gün askıya almanız) derslerinize konsantre olmanız ve sınavlarınızı başarıyla atlatmanız olacak.

26 Haziran’a 15 gün kaldı. İzmir’e geldiğinizde laboratuvarıma uğrar, testlerinizi yaptırır, kesin sonucu alır ve rahatlarsınız.

Geçmiş olsun. Başarı dileklerimle..

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Ben sağlık personeliyim hepatit b için kontrol amaçlı test yaptırıken hiv de baktirayim dedim ve hic bir risk faktorum olmamasina ragmen hiç ilişki yaşamadım hiç kan nakli iğne batmasi vs olmadı ama sonuc 1,1 çıktı kontrol amacli tekrar bakıldı ertesi gun oda 1,3 çıkmış ve bana ankaraya ileri test için gönderildiği söylendi sonuç 15 gün sonra dediler 15 gün nasıl bekleyeceğim korkmalı mıyım yalancı pozitiflik olabilir diye duydum yardımcı olursanız minnettar olurum...?

Sayın ………… Hanım,

Laboratuvarımızda yapacağım testle size yardımcı olabilirim ancak. Kesin sonucunuzu 3 saat içinde alırsınız.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Hocam iyi günler Hocam çok zor bir durumdayım hayatım mahvoldu uyuyamıyorum artık geceleri ne olur cevap verin ve bana bir yol gösterin. Hocam bundan 59 gün önce şüpheli bir ilişkim oldu ve hemen akabinde bazı belirtiler yaşadım ateş boğaz ağrısı dilde beyazlama son olacakta kulak altındaki lenf ler büyüdü ve özellikle sagtaraftaki lenf yanıyor. 14. Ve 28. Günlerde hiv duo ultra oldum ikisine negatif ama halada ateşim oluyor ve ara ara boğazım ağırlıyor ve kulak altındaki lenfler beni fazlasıyla rahatsız ediyor ağrı ve yanma oluyor bunlar hiv den dolayı olabiliri mi yoksa başKa sebebimi var bunun ben artık kendimi hiv olduğuma inandırdım hocam ne olur bana yardımcı olun yol gösterin ne yapmalıyım bana devlet hastahanesi de 3 veya 6 ay gibi şeyler söylediler o kadar beklemelimiyim siz ne dersiniz gerçekten çok zor durumdayım hayatım bitti sevdiklerimin yüzüne bakamaz oldum bu 2 ay içinde kaç sefer intiharı düşündum bir bilginiz artık dayanamıyorum hocam yardımcı olun bana.

Sayın …………… Bey,

Sitemde her şey çok açık anlatılıyor, sitemdeki ilgili makaleleri okumanızı tavsiye ederim.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama isterseniz gelin testlerinizi de yapalım, konuyu netleştirelim. Ben başka laboratuvarların yaptıkları testler konusunda herhangi bir yorum yapmıyorum, etik olmaz çünkü. Ancak ben, laboratuvarımızda yapılan testler konusunda garanti verebilirim.

İntiharı kesinlikle ve kesinlikle aklınızdan çıkarın. Henüz bir teşhis konmamışken kendinizi bu kadar hırpalamayın. Hem unutmayın ki dünyada milyonlarca HIV (+) insan tedavisini sürdürerek normal yaşamını 70 – 80 yaşına kadar sağlıkla sürdürüyor.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

İyi günler bel soğukluğu için test yaptırmayı düşünüyorum . fakat gizlilik ve ücret konusunda bilgim yok. sağlık güvencem babamın üstünden onun herhangi bir haberi olur mu ?

Sayın ……….. Bey,

Kan şekeri veya kolesterol testi dahi yaptırsanız, sonuç gizli kalır. GİZLİLİK BİRİNCİ PRENSİBİMİZDİR.

SGK ile anlaşmamız yok. Bu nedenle babanızın üstüne kayıtlı olup olmamanız bir şey değiştirmez. Testi yapar, sonucunuzu sadece size veririz.

Aç veya tok gelmeniz test sonucunu etkilemez.

Sağlıcakla kalın.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhabalar ben şüpheli ilişki sonrası 9. gün PCR ve 23.gün P24 antijen testi için laboratuvarınızda kan vermiştim. Her iki test sonucum da negatif gelmişti. Bugün 57. günümdeyim. Başka herhangi bir test yaptırmama gerek var mı yoksa konuyu kapatabilir miyim?

Sayım ………………. Bey,

Konuyu kapatın ve internete girmeyin.

Sağlıcakla kalın.

Doç. Dr. UÇKUN

Merhaba, Yurtdışındayım ve bulunduğum bölge itibariyle test yaptırmam çok güç, sonuç pozıtıf çıkarsa olabilecekler daha da güç.Türkiye'ye mayıs ayının ortalarında gelebilirim ve şüpheli ilişki 5 şubat tarihinde oldu.Bu durumda kesin sonuç için yaptırmam gereken test nedir? Güvenilirlik oranı nedir?Ve bu testin sonucunu aynı gün alabilir miyim? Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Sayın ……………. Bey,

Şüpheli ilişkiden en erken 21  gün sonra yaptıracağınız ve İzmir’de yalnız laboratuvarımızda yapılan testin sonucunu 3 saat sonra alabilirsiniz. Bu test,  COMBO testin (HIV DUO TESTİNİN) bir ileri versiyonudur. Güvenirlik oranı % 99.8’dir.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Şüpheli ilişki sonrası 90. günden sonra kart test denen bir testi özel hastanede yaptırdım,sonuç negatif yazıyordu , sadece bu test yeterli midir? Merkezinizden bir test daha yaptırmama gerek var mı teşekkürler.

Sayın ………… Bey,

Yaptırdığınız testin kesinlikle hiçbir önemi yoktur.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

İyi günler hocam acaba hepatit ve vdrl rpr testinde hıv virüsünün gözükme ihtimali varmı?

Sayın …………. Bey,

Sitemde “CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR” KONUSUNDA çok ayrıntılı bilgiler var. Ancak kısaca söyliyeyim;

HER HASTALIĞIN TESTİ ÖZELDİR. Yani şeker testi yaptırırsanız, kolesterol sonucu da ortaya çıkmaz. Kolesterole ayrıca baktırmanız gerekir. Yani VDRL baktırırsanız yalnız FRENGİ hastalığının varlığı veya yokluğu ortaya çıkar. Tifonun veya başka bir hastalığın değil.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhabalar, erkek arkadaşımın yaklaşık 2 haftadır geçmeyen ishali var ve geceleri ateşle uyanıyor. ikimizinde çoklu partner durumu yok. bende benzer belirtiler yok. Her bu belirtilere sahip kişilerin HIV virüsüne sahip olduğu anlamına gelir mi? HIV testi yaptırmamıza gerek var mı? ve ücreti nedir? teşekkürler.

Sayın …………. Hanım,

Dün mesajınıza yanıt vermiştim. Aynı yanıtımı yineliyorum;

HIV testi yaptırmanızda yarar var. Testi yapmadan bir fikir yürütmek doğru olmaz.

Sitemde cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında her şey çok açık yazılı.

Sorunuzun yanıtını özetleyerek yeniden açıklıyorum.

Çoğu viral enfeksiyonlarda, antijen ve IgM antikorlarının belirginleşmesi ve tanısı 21. Günden itibaren oluşur.

HIV – P.C.R. testi, şüpheli ilişkiden sonraki 9 – 15. günlerde yapılır. Daha sonraki günlerde yapılırsa, değer taşımayabilir.

Şüpheli ilişkiden 9 – 15 gün sonra P.C.R yöntemi ile  yapılan test 3 gün sonra sonuç verir. Sadece HIV1 virüsün R.N.A.’sını saptar.

Şüpheli ilişkiden 21 – 25  gün sonra yaptıracağınız ve İzmir’de yalnız laboratuvarımızda yapılan testin sonucunu 3 saat sonra alırsınız. Güvenirliği; % 98.8’dir. Bu test,  COMBO testin (HIV DUO TESTİNİN) bir ileri versiyonudur. (Bu arada, Combo testin 14 gün sonra sonuç verdiği tartışmaya açıktır!.)  AYRICA DİREKT DIŞKI TAHLİLİ YAPMAMIZ DA ŞART!.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Selam benim bi beraberligim oldu temmuz ayında ilk kez ve sadece 1 defa cinsel ilişgiye girdik ama dışarı boşaldı. Kasım ayında o kişinin 2 senedir Aids (HİV) virusuna bulaşdıgını ögrendim yani o dışarı boşalsa bile benim de o viruse bulaşmam kesinmidir? test yapdırdım cvb bekliyorum. Ama kac gune ckar test sonucu ?

Sayın …………… Hanım,

HIV DUO testinde (COMBO TEST’te), antijen ve antikor, aynı sonuçta meydana çıkar. Yani kişi p24 antijenini mi taşıyor, yoksa HIV 1 ya da HIV2 IgG  antikorlarını mı taşıyor diye AYRI AYRI TEST SONUCU VERMEZ!  IgM ANTİKORLARINI TEŞHİS ETMEZ.!

Eliza testi 3 – 6. AYLARDA OLUŞAN ANTİKORLARI MEYDANA ÇIKARIR.

İlişkide bulunduğunuz kişi AİDS hastası olduğuna göre, hastalığın tükürük yoluyla geçme olasılığı da var ve yüksek. Yani dudaktan Fransız usulü öpüşme ile ya da oral seks yapmayla hastalığın bulaşma olasılığı var .

Bu durumda;  ilişkinizi  yaşadığınıza tarihe göre, test uygularız ve kuşkularınıza son veririz.

Kanı aç veya tok karnına aldırmanız, testin sonucunu etkilemez.

Yalnız sitemdeki Hepatit-B, Hepatit-C ve Sifiliz (frengi) konularını da okumanızı öneririm. Bu testlerin de 21 gün sonra yapılması uygundur.

Aydınlanmak istediğiniz konu varsa, telefonla bize ulaşabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Birkaç gün önce biriyle cinsel ilişkiye girdim. Şu sıralar üreme organımda bir acı var. Belirli bir bölgede. Ve üreme organımdan sarıya çalan bir akıntı sızıyor. Acaba hıv kapmış olabilir miyim diye düşünüyorum. Aynı tarihlerde uçuğun çıkması da çok ayrı bir rastlantı. Sizden cevap bekliyor olacağım.

Sayın ………… Bey, Öncelikle geçmiş olsun.

Tahmin ediyorum korunmasız ilişkiniz 5 – 7 gün önce oldu. Büyük bir olasılıkla da GONORE dediğimiz “BEL SOĞUKLUĞU”na yakalandınmış olabilirsiniz. Mycoplasma, Ureaplasma ve Chlamydia mikroplarına da bakmak gerekiyor. Bu konular, sitemde çok açık anlatılmıştır. (Bakınız: CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR) Rastgele antibiyotik almanızı önermem, hastalık kronikleşirse, tedavisi güç olur. (Sitemdeki ANTİBİYOTİKLER konusunu okumanızı öneririm.) BUGÜN  gelirseniz, kültürlerinizi yapar, 2 gün içinde ilacınızı bulur sizi bu rahatsızlığınızdan kurtarırız. HIV ve hepatit testleri için yaptıracağınız testler şu anda sonuç vermez. (Çünkü, yukarda da belirttiğim gibi, ilişkiniz 1 haftalık) Bu testlerinizi yapmamız için de 21 gün geçmesi gerekiyor. Geniş bilgi almak için telefonla arayabilirsiniz.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhaba öncelikle çok korkuyorum yani eski erkek arkadasım birçok kişiyle olmuş ve ben onunla korunmadan ilişkiye girdim inanılmaz korkuyorum şuanda bu testi evde uygulayabilceğim testler satılıyormu oraya gelirsem saatlerce bekleyemicekmişim gibi hissediyorum.

Sayın ………… Hanım,

Bu testle ilgili evde uygulanabilecek bir test yok henüz. İlişkiniz ne kadar zaman önce oldu belirtmemişsiniz. İlişki tarihlerinizi bilmediğim için, laboratuvarımızda yaptıracağınız testler konusunda, sitemde yaptığımız testleri ayrıntılarıyla okuyun lütfen.. Laboratuvarımızda yaptıracağınız tüm testler, geçen zamana göre uygulandıkları için tüm şüphelerinizi giderir.

Kanı aç veya tok karnına aldırmanız, testlerin sonucunu etkilemez.

Teste gelmeden önce sitemdeki Hepatit-B, Hepatit-C ve Sifiliz (frengi) konularını da okumanızı öneririm. Bu testlerin de en erken 21 gün sonra yapılması uygundur.

Teste gelmeniz için bizi daha önce bilgilendirmeniz gerekmez. Laboratuvarımız (Pazar hariç) her gün 08.30 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Testlerinizin sonucunu ben ve sizden başka kimse öğrenemez. Gizlilik prensibimizdir, bilgilerinize.

Geçmiş olsun.

Doç. Dr. Turan UÇKUN

Merhaba ben daha önce korunmasız ilişkiye girdim bugüne kadar 2 kişiyle suan cok korkuyorum herhangi bi hastalığım olabilir diye ama gelmeyede çekiniyorum hazır deilim eğer bi hastalık varsa kaldıramıcak gibiyim gizlilik cok önemli sonuç ne olursa olsun bu testi yaptırdıgımı bile kimsenin bilmemesini istiyorum yardımcı olabilirseniz bu konuda bana bide test ücretini öğrenmem lazım gelmeden önce

Sayın …………… Hanım,

Bugüne kadar gelen hastalarımın % 99’u sizin gibi korku taşıyor ve sizin gibi gizlilik konusunda çok şüpheci oluyor. Yalnız şunu bilmenizi isterim ki; laboratuvarımızda açlık kan şekeri tahlili yaptırsanız dahi sonucunu kimse öğrenemez. 48 senedir bu mesleğin içindeyim, GİZLİLİK BİRİNCİ KURALIMIZDIR.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusu sitemde çok detaylı olarak anlatıldı. İlişki tarihlerinizi bilmediğim için ilişki tarihinize göre yapacağımız testleri beraber belirler, yaptığımız tahliller sonucunda da tüm şüphelerinizi gideririz.

Doç. Dr. Turan UÇKUN